uborka, torma, kapor, babérlevél, bors, só, liszt
1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük.
2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál sóval. Ezzel leforrázzuk az uborkát és ebben hagyjuk kihűlni.
3. Az előkészített üveg aljára annyi lisztet teszünk, ahány literes az üveg, majd beletesszük a már kihűlt uborkát és újra felforraljuk a vizet.
4. Amikor már kihűlt a sós lé, ráöntjük az üvegbe rakott uborkára + 1 evőkanál ecet és egy késhegynyi szalicil.
5. Hideg helyre tesszük.
A káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk és a vöröshagymával legyaluljuk.Hozzáadjuk az összes többi alkotórészt,alaposan összekeverjük és egy napig állni hagyjuk,közben többször összekeverjük.Egy na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű