2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg finomliszt, 10 dkg puha vaj, 0.5 cs sütőpor, 4 csepp citromlé, 1 tk szódabikarbóna, 1 citromból nyert citromhéj, 1 dl tej
töltelék: 1400 g barackbefőtt, 2 dl víz, 2 cs tejszínízű pudingpor, 6 ek cukor, 0.5 citromból nyert citromlé, 5 dkg vaj, 48 g tejszínhab por. 1,5 dl tej
1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával habosra kavarjuk, hozzáadunk 2 ek lisztet, majd a puha vajat.
2. Amikor szép sima a massza, belekavarjuk a többi lisztet, sütőport, a pár csepp citromlével felfuttatott bikarbonát, a tejet és a citromhéjat.
3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
4. A barackkompótot leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, a levét főni tesszük.
5. 2 dl vízzel a pudingport és a cukrot simára kavarjuk, a barackléhez adjuk, és besűrítjük.
6, Ha szükséges, citromlével ízesítjük.
7. Belekavarjuk a vajat, és hagyjuk kihűlni.
8. A megsült tésztát keresztben félbevágjuk, vékonyan megkenjük pudinggal, rárakjuk a felszeletelt barackot, rásimítjuk a maradék pudingot.
9. A felvert és behűtött tejszínhab egy részét rákenjük, ráhelyezzük a másik tésztalapot, majd a maradék tejszínhabbal díszítjük.
Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2. Egyszerű piskóta Hozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál liszt 6 evőkanál porcukor 1 csomag sütőpor Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes