5-6 db nagy krumpli, só, elvagdosott friss petrezselyem, liszt, amennyit a tészta felvesz, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.)
2. Ha megfőtt a burgonya, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük.
3. Ha nem elég sós, még adunk hozzá ízlés szerint sót.
4. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd egy kis marék aprított petrezselymet keverünk hozzá, valamint annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz, de ne legyen túl kemény, hanem jó kis közepesen lágy tészta maradjon.
5. Az elkészült tésztát tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk.
6. Meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.
7. Sütés után a felesleges olajat kéztörlőn leitatjuk róla.
Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Hozzáadjuk a rizst és aranybarnára sütjük. Adjon hozzá 1 csirke ízű húsleveskockát 4 csésze vízhez, és tegye mikrohullámú...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűa megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurhoz kétszer annyi forró vizet öntünk. Állni hagyjuk 10-15 percig, amíg a bulgur megszívja magát. A kígyóuborkát hosszában felvágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Az újhagymáka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket apró kockákra (1 cm -es) felvágjuk. Egy tálba tesszük és adagokban, óvatosan csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen csak nedvesek legyenek a kockák. (Nem szabad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű