1 kg krumpli, 1 tojás, liszt, tej, olaj, só
mártogatós: 1 dl tejföl, 2 ek juhtúró, 1 tk mustár, 1 zöldhagyma, só
1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben enyhén puhára főzzük, majd leszűrjük a levét, és négy részre vágjuk.
2. A tojásból, lisztből, tejből, sűrű palacsintatésztát kavarunk, sózzuk, majd egyenként beforgatjuk a krumplikat. Kevés forró olajban kisütjük.
3. A mártogatóshoz a hagymát megmossuk, karikára vágjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és a bundás krumplival fogyasztjuk.
A krumplikat felkockázzuk és forró, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplinyomó segítségével összetörjük és hozzákavarjuk a vajat és a tejet. Miután elkészültünk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítom, majd enyhe sós vízbe fölrakom főni, vigyázva, hogy ne főjön szét. Amikor megfőtt a krumpli, leszűröm és elkészítem rá a petrezselymes hagymás zsírt: felo...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megpucolom és felkarikázom. Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom. Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk és tepsibe tesszük. 1 dl olajban elkeverjük a zúzott fokhagymákat és a burgonyára öntjük. Fóliával letakart sütőben 200 fokon 35 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű