menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 4 dl tej, 5 dkg élesztő és fél ek só

Elkészítés:


1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk.

2. Zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk, nem mélyhűtőben. A recept állítása szerint 2 hétig is eláll, úgy,hogy mindig csak annyit szedünk ki belőle, amennyit fel akarunk használni.

3. Olajos kézzel formázzuk kör alakúvá a tésztát, úgy, hogy a közepe vékonyabb legyen.

4. Bő és meleg zsiradékban kell sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Arra azért ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró és ne süssük túl nagy hőfokon, mert akárcsak a fánknál, akkor hamar megég a külseje, belül pedig nyers marad.

2. Ha túl kicsi a láng vagy nem elég meleg a zsiradék akkor magába szívja a lángos és nehéz, sulykos lesz, meg persze rossz ízű is.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Az élesztőt kevés tejben morzsolom (cukor hiányában nem fut fel :D de szétmállik), hozzákeverem az összes többi hozzávalóhoz. 2 órát pihentetjük, kiszaggatjuk, megkenjük, megszórj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétes palacsinta
Rétes palacsinta

Az olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta lángos
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Lusta lángos

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A nem túl lágy tésztát letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. fél órán át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Tepsis bolognai tészta
Tepsis bolognai tészta

Egy lábosban 1 kis sóval és pár csepp olajjal vizet teszek fel, és ha felforrt, beleöntöm a pennét. Nem kell készre főzni, csak forrjon fel újra (kicsi vizet szív magába, így nem v...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk