1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 nagy pohár kefir, 5 dl hideg előzőleg forralt tej, 3 egész tojás, ízlés szerint só - legalább 1 ek
1. Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a kefírt, a tojásokat és a tej felét.
3. Gyúrni kezdjük és a maradék tejből csak annyit adjunk hozzá, hogy egy képlékeny tésztát kapjunk. Liszttől függ, hogy menyi tejet vesz fel.
4. Kellemesen formázható állagúnak kell lennie.
5. Egy megfelelő nagyságú (a tészta 2,5-szeresét, mert nőni fog), erősebb nylontasakot kiolajozunk és belerakjuk a tésztát.
6. Lezárjuk és hűtőbe rakjuk. 1 óra múlva süthetjük az elsőt. Egy hétig áll el.
7. Olajos kézzel ízlés szerinti nagyságú darabokat csípünk ki, lángosokat formálunk, és forró olajban kisütjük.
8. Azon melegében tálaljuk.
Elkészítés A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük. Feltét: bármi ízlés szerint: light szalámi, update sonka, parizer, virsli…stb. és reszelt light sajt. Én szoktam rátenn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű