40 dkg liszt, 1 db élesztő, 1 egész tojás, 1 sima kefir, csipet só, kb. 1/2 pohár langyos víz
1.A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosunk.
2. Letakarjuk, majd ha megkelt 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.
3. Vizes kézzel a kívánt nagyságúra és alakúra húzzuk (nem kell vékonyra!), majd forró olajban megsütjük és papírtörlővel bélelt szűrőbe tesszük.
4. Fokhagymaprésen 4 gerezd fokhagymát összetörünk és tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint a lángosra kenjük, tetejére sajtot reszelünk.
5. Amennyiben nincs szükségünk az egész tésztára, bátran lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.
A palacsinták meg vannak sütve A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat is. A banánt és a narancsot megpucoljuk és apróbb dar...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesBekapcsolom a sütőt 220 fokra. Minden hozzávalót egy tálban összekeverek. Pár percig állni hagyom, közben egy nagy gáztepsit bekenek zsírral, belisztezem. A tésztát nem nyújtom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának felrakjuk a vizet forrni rakunk bele sót,ha forr kifőzzük a tésztánkat leszűrjük szilvalekvárral összekeverjük,pici olajjal és jénaiba rakjuk kicsit átsüssük.Porcukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a bébispenótot és kissé megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a túrót,simára keverjük a spenóttal, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű