10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg lebbencs tészta, 1 fej vöröshagyma, 1 ek fűszerpaprika, 3 db KNORR erőleve kocka, 30 dkg tisztított burgonya, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 csokor petrezselyem
1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben ropogósra sütjük.
2. A zsírjában megpirítjuk a lebbencs tésztát, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, összekeverjük, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
3. Az egészet fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel és belemorzsoljuk az erőleves kockákat.
4. Ha felforrt hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot, és az aprított petrezselymet.
5. Közepes tűzön néha megkeverve készre főzzük, majd tálaláskor tányérokba merjük, és forrón kínáljuk.
1. A hagymát apró kockákra vágva zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával hozzátesszük a kockákra megvágott húst, a kis kockákra vágott káposztát, a lehámozott apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát zúzd össze, felforrósított olajon hervaszd meg. Hintsd rá a lisztet, és ha szép rószaszínűre pirult, öntsd fel csontlevessel. Ízesítsd sóval, fehér borssal, és forrald...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA húsokat és csontokat megmosom, a zöldségeket megpucolom, a zöldeket összekötöm. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a disznó- valamint marhacsontokat felteszem főni annyi hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fölolvasztott vajon kis lángon 5 percig fonnyasztjuk, néhányszor megkeverjük. 2. Közben a gombát megtisztítjuk, fölsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű