0,5 kg lencse, 0,5 kg füstölt hús vagy füstölt kolbász, gyökér, répa, krumpli, 1 fej vöröshagyma
1. Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel.
2. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára vágott zöldség és a hús vagy a kolbász..esetleg mind kettő.
3. Mielőtt teljesen kész mehet bele a kockára vágott krumpli.
4. A főzés végén meg még egy kis nokedli.
4. Én még maradék füstölt szalonna véget is szoktam bele dobni ha van.
Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajon átfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott sárgarépát, petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral. Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz. A halcsontok...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesEgy nagyobb edényben melegítsd meg az olajat, közben vágd apróra a vöröshagymát és préseld át a fokhagymát. Az olajon pirítsd arany színűre a hagymákat, majd mehet az edénybe a ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű