1 kg sárgarépát, 50 dkg petrezselyemgyökér, 25 dkg zeller, 25 dkg pasztinák, 25 dkg karalábé, 25 dkg kelkáposzta, 50 dkg paradicsom, 50 dkg édes káposzta, 50 dkg karfiol, 25 dkg hagyma, 25 dkg zöldpaprika, 0,5 marék zellerlevél, 0,5 marék petrezselyem, 1 kg só
1. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, pasztinákot, karalábét, kelkáposztát, paradicsomot, édes káposztát, karfiolt, hagymát, zöldpaprikát, zeller zöldet és petrezselymet húsdarálón - nyersen - megdarálunk. (A zöldségeket tisztítva mérjük le.)
2. A zöldségpépet elkeverjük 1 kg sóval, üvegekbe rakjuk, szorosan lenyomkodjuk, lekötjük és száraz helyen tartjuk.
3. Használatkor az ételt óvatosan sózzuk.
Pác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesElőször kikeverjük a salátalavet,majd beletesszük a többi hozzávalót.15 percet hagyjuk érni,majd fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 kg uborka 2 csomag kapor 1 fej fokhagyma 1 nagy hagyma csombor(borsikafű) fekete szemesbors mustármag ízlés szerint 5 babérlevél 2-3 db öreg krumpli só (ahány liter...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű