menu

Családireceptkönyv.hu

Lusta lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dkg élesztő, 1/2 liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 ek só

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.

2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

3. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.

4. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.

5. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.

6. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.

Lusta lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hólyagos palacsinta
Hólyagos palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes sajtos rúd
Tökéletes sajtos rúd

A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a tészta többi hozzávalóját is beledolgozzuk. - legalább fél órára meleg helyre tesszük, hogy kicsit megkeljen. -kb. 1 cm. vastagságúra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis-sajtos spagetti
Virslis-sajtos spagetti

A virslik bőrét levesszük, majd darabokra vágjuk őket. Megfogunk egy adag spagettit és 4-5 virslidarabot szúrunk rá. Forró sós vízben megfőzzük, ahogy máskor is szoktuk és leszűrjü...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk