3 dkg élesztő, 1/2 liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 ek só
1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
3. Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
4. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
5. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
6. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a tészta többi hozzávalóját is beledolgozzuk. - legalább fél órára meleg helyre tesszük, hogy kicsit megkeljen. -kb. 1 cm. vastagságúra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslik bőrét levesszük, majd darabokra vágjuk őket. Megfogunk egy adag spagettit és 4-5 virslidarabot szúrunk rá. Forró sós vízben megfőzzük, ahogy máskor is szoktuk és leszűrjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű