50 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 5-6 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, petrezselyem
csipetke: 1 tojás, liszt
1. A felhevített vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, a zöldséget, és egy csésze vizet ráöntve néhány percet pároljuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával ízesítjük.
2. Ha már majdnem puha a zöldség, beletesszük a kockára vágott hámozott paradicsomot és a zöldpaprikát, még 3 csésze vizet öntünk hozzá, és készre főzzük.
3. A tetejére vágott petrezselymet szórunk, csipetkét szaggatunk bele.
4. Készíthetjük tejföllel is.
A brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Húsleves alaplével felöntjük, ( vagy v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt. Jól mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli sú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb sze...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pir...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű