1 egész kis fej karfiol, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 4 közepes szem krumpli, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 marék házi csigatészta (1 tojásból készült tészta fele), 2 ek olaj, 1 kk só, 1 csipet őrölt bors, 1 tk őrölt pirospaprika, 1 tk házi darált paprika, 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka), 1 csapott tk liszt
1. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
2. A karfiolt apró rózsáira szedjük.
3. A sárgarépát (ha nagyobb, negyed karikára), a petrezselymet karikára, a krumplit kockára, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
4. A felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, a lisztet és addig keverjük, míg nem maradnak pici lisztcsomók.
5. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet.
6. Jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.
7. Ha felfőtt, hozzáadjuk a krumplit, a házi csigatésztát.
8. Ha már majdnem puha minden alapelem, a karfiolt is belerakjuk.
9. Ha a karfiol is roppanósan puha, elzárhatjuk.
10. Melegen kínáljuk.
A leveles sóskáról letépkedjük a szárat, megmossuk alaposan, majd az olajon megpároljuk-dinszteljük-kevés vízzel kb. 1 dl.-el.ez kb15-20 perc. A színe kissé fakóbbá válik, összee...
Elkészítési idő: 45 p. Nehézség: KönnyűA megtisztított fácánt megmossuk, és a fazék aljára fektetjük. A 2 db velőscsontot keskenyebb felével beékeljük a fácánnal a fazék alján. (Erre azért van szükség, hogy a velő lehe...
Elkészítési idő: 240 perc Nehézség: Közepes1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. 2. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző éjszaka a sárgaborsót beáztatjuk. Másnap a burgonyával, a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal annyi vízben feltesszük főzni, hogy 2 ujjnyira ellepje. Kb. 45-50 perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz