40 dkg burgonya, 2 ek liszt, 3 ek olaj, 5 dkg lecsó, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, fűszerpaprika, kömény, só
1. A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni.
2. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel.
3. A végén engedd fel hideg vízzel, add hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverd simára.
4. Amikor a burgonya megfőtt, sűrítsd be a levest, s még egyszer forrald össze.
1 Kockázzuk össze a marhalábszárat kb. 3x3 cm-es kockára. Mossuk meg majd csepegtessük le. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk finomra. 2 Felezzük el hosszában, majd vágjuk...
Elkészítési idő: 240perc Nehézség: KönnyűA lisztből és tojásból tésztát készítek. A hagymát megdinsztelem, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítem. A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem a hagymával. Csíkokra hajtom, s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sóska szárát eltávolítjuk, nagyobb darabokra tépkedjük és megmossuk. Ízlés szerinti mennyiségű füstölt kolbászt felkarikázunk és a sóskával a vízben feltesszük főni. Sózzuk. Fo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1.) A húst megmossuk, feltesszük főni. Ha forr a víz, várunk néhány percet, és az egész vizet leöntjük a húsról. 2.) A fazekat kiöblítjük, és újra beletesszük a húso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű