makaróni 25 dkg, vaj 8 dkg, reszelt Pannónia sajt 20 dkg, ketchup 1 dl, só
1. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
2. A forró tésztát lábasba öntjük, apró vajdarabkákat teszünk rá, majd rászórjuk a reszelt sajt felét.
3. Nem keverjük meg, csak fedővel letakarva jól összerázzuk.
4. Tálra borítjuk, tetejére öntjük a ketchupot és meghintjük a maradék reszelt sajttal.
5. Párolt szárnyas-, sertés- és marhahúsokhoz kitűnő köret.
Válaszd szét a tojásokat külön-külön tálba (a sárgája legyen nagyobb tálban, majd abba kevered bele a fehérjét). A sárgájához add hozzá a lisztet, sütőport, a sót és a tejet, kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJénaiba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra a tésztát, rá a húst, tetejére a zöldségeket. A tojást villával felverjük, belekeverjük a tejfölt, hígítjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A főtt, füstölt csülökhúst ledaráljuk. 2. A főtt tojások sárgáját a húshoz keverjük, ha szükséges, ízesítjük (sóval, borssal). 3. A húst a kész palacsintákba egyenlő arányban...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: KözepesA darálthúst kevés olajon, hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, azoregánoval,bazsalikommal, saját paradicsomlé hozzáadásával szósszá főztem. Készítettem egy besamel mártást is,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes