menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos foszlós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3 tojássárgája, 3 ek cukor, 3 dl tej, 5 dkg olvasztott vaj, 1 mk só

töltelékhez: 15 dkg darált mák, 5 dkg kristálycukor, reszelt citromhéj

lekenéshez: kb. 5 dkg olvasztott vaj

kalács locsoláshoz: 1 dl forró vaníliás cukros tej

Elkészítés:


1. Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom.

2. Majd az összes hozzávalóval, a vaj kivételével a tésztát megdagasztom.

3. A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert ez teszi a tésztát foszlóssá.

4. Addig dagasztom,míg szép szálas lesz a tészta.

5. Majd kelesztőtálba teszem és meleg helyen megkelesztem duplájára.

6. A töltelék hozzávalóit összekevertem.

7. 4 részre osztottam a tésztát.

8. Kinyújtom a tésztákat,olvasztott vajjal lekentem,mákkal megszórtam és feltekerem őket.

9. Majd 2-2 ágat összetekertem és mindkettő 2 ágat együtt is összetekertem. Így helyeztem a sütőpapírral bélelt formába.

10. 20 percet még hagytam kelni,olvasztott vajjal lekentem és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütöttem.

11. A sütés vége felé forró vaníliás cukorral elkevert tejjel meglocsoltam.

12. Sütés közben alufóliával befedtem a kalács tetejét.

13. Kb. 1 órán át sütöttem,mivel vastag volt a tészta.

Mákos foszlós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Fonott kalács
Fonott kalács

1. A lisztben elkeverem a cukrot és élesztőt, hozzáadom a többi hozzávalót is és a kézi mixer dagasztófejével dagasztom kb. 10 percig. (Lehet a kenyérsütőgép üstjében is dagasztan...

Elkészítési idő: 2 óra + 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcskenyér maradék tojásfehérjéből*
Gyümölcskenyér maradék tojásfehérjéből*

A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább keverjük. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csavart kalács
Csavart kalács

Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az elesztő három kanál liszt a kimértből, futtassuk fel. Ha felfutott az élesztő,mehet a lisztbe a porcukor a só a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós kalács
Kakaós kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk