3 liter málna, literenként 8 dl víz, 2 dkg borkősav, vagy két citrom leve, kevés tartósítószer, minden literhez 1 kg cukor
1. 3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert.
2. 24 óráig állni hagyjuk.
3. Majd ruhán átszűrjük, minden literhez 1 kg cukrot keverünk, addig hagyjuk, míg elolvad.
4. Üvegekbe szűrjük, légmentesen lezárjuk. Ízét, színét megtartja.
5. Fogyasztáskor ásványvízzel vegyítjük.
Combine all the spices to create a Chai Latte Mix. At this stage mix can be stored for up to a month in a sealed jar. Heat milk in a small saucepan or microwave until just below b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. Felforraljuk, majd félretesszük. A tojások sár...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes