tészta: 4 tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 szelet reszelt csokoládé, 10 dkg gesztenyepüré, 5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor
a forma kikenéséhez: vaj, liszt
krém: 1/4 kg gesztenyemassza, 1-2 ek cukor, 6-7 dkg vaj
tetejére: olvasztott főzőcsokoládé, cukor, tejszín
1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőport és legvégül a 4 tojás fehérje kemény habját.
2. Vajazott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.
3. Átvágjuk éles késsel és jól cukrozott gesztenyepürével megtöltjük.
4. Az összeállított tésztát olvasztott főzőcsokoládéval öntjük le és hosszú dísztálra helyezve, két oldalról vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal díszítjük.
--A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét. --A masszát egy közepes méretű( ,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesKorpusz: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, A mákor ősszekeverjük a sütőporral (amit Klaudia teljesen kihagyott). Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, vajat, mézet. Utána óvatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót/mandulát aprítsuk "lisztté", majd adjuk hozzá a datolyákat, kakaóport, fahéjat, olajat és 15 dkg gyümölcsöt (a másik fele a tetejére megy), és aprítsuk krémesre. 175°C-on sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk: A 6 tojás sárgáját felverjük a 3 ek vízzel és 4 ek cukorral. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük 1 csipet sóval, v cukorral és a 4 ek cukorral. 1 tálba te...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes