menu

Családireceptkönyv.hu

Maronette


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta: 4 tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 szelet reszelt csokoládé, 10 dkg gesztenyepüré, 5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor

a forma kikenéséhez: vaj, liszt

krém: 1/4 kg gesztenyemassza, 1-2 ek cukor, 6-7 dkg vaj

tetejére: olvasztott főzőcsokoládé, cukor, tejszín

Elkészítés:


1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőport és legvégül a 4 tojás fehérje kemény habját.

2. Vajazott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.

3. Átvágjuk éles késsel és jól cukrozott gesztenyepürével megtöltjük.

4. Az összeállított tésztát olvasztott főzőcsokoládéval öntjük le és hosszú dísztálra helyezve, két oldalról vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal díszítjük.

Maronette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós piskóta torta
Kakaós piskóta torta

--A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét. --A masszát egy közepes méretű( ,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Áfonyás torta a la Klaudia Katonova
Áfonyás torta a la Klaudia Katonova

Korpusz: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, A mákor ősszekeverjük a sütőporral (amit Klaudia teljesen kihagyott). Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, vajat, mézet. Utána óvatosan h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Áfonyás-Csokoládé torta
Áfonyás-Csokoládé torta

A diót/mandulát aprítsuk "lisztté", majd adjuk hozzá a datolyákat, kakaóport, fahéjat, olajat és 15 dkg gyümölcsöt (a másik fele a tetejére megy), és aprítsuk krémesre. 175°C-on sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Georgina
Feketeerdő torta 1.
Feketeerdő torta 1.

Piskótát sütünk: A 6 tojás sárgáját felverjük a 3 ek vízzel és 4 ek cukorral. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük 1 csipet sóval, v cukorral és a 4 ek cukorral. 1 tálba te...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk