menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás kuglóf


Írta:

Adag: 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kockacukor, 35 dkg liszt, 12 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 4 tojássrágája, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, fél dl rum, 1 ek vaj a formához, 1 ek porcukor

Elkészítés:


1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a kockacukrot, és habosra felfuttatjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztős tejet.

3. A környezetéből nagyon kevés lisztet keverünk hozzá, megszórjuk leheletnyi vastagságú liszttel, letakarjuk, és meleg helyen kb. 15 percig, hólyagosodásig kelesztjük.

4. A vajat felolvasztjuk.

5. Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a tojássárgákat, a citromhéjat.

6. Apránként a liszthez öntjük, összekeverjük.

7. Két-három részletben hozzáadjuk a vajat, és a robotgép dagasztóspiráljával fényesre, hólyagosra kikeverjük.

8. Letakarjuk, és meleg helyen további 40 percig (kétszeresére) kelesztjük.

9. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal, és lefedjük.

10. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, beledolgozzuk a mazsolát, és kb. 40 cm hosszú rúddá sodorjuk.

11. Kivajazzuk a kuglófformát, belefektetjük a tésztát, letakarjuk, és meleg helyen még kb. 1 órát kelesztjük (amíg majdnem kitölti a formát).

12. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

13. A kuglófot középső rácson kb. 35-40 percig sütjük.

14. Kivesszük a sütőből, 5 percig a formában pihentetjük, majd kiborítjuk, és teljesen kihűtjük.

Mazsolás kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Briós
Briós

Tálba öntjük a lisztet, a porcukrot, elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 10 perc alatt felfutta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Csavart mákos kalács
Csavart mákos kalács

Az élesztőt morzsold bele a langyos tejbe, adj hozzá egy teáskanálnyi cukrot, takard le, és hagyd, hogy 10 perc alatt felfusson, vagyis jól megnőjön a térfogata. A lisztet addig ke...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virág fánk
Virág fánk

a mélyedés készítéséhez villára szúrt parafadugóElkészítés A jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmor...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fánk
Fánk

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk