menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes gesztenyetorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás, 5 dkg rama sütőmargarin, 10 dkg cukor, 7 dkg rétesliszt

töltelék: 1 nagy üveg meggybefőtt, 40 dkg gesztenyemassza, 5 dkg rama sütőmargarin, tortabevonó csoki, rumaroma vagy rum

Elkészítés:


1. Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint.

2. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába öntjük, és aranysárgára sütjük.

3. Hagyjuk kihűlni a formában.

4. Simára keverjük az áttört gesztenye masszát a puha vajjal és a meggy levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhető legyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is.

5. A formában a tésztára simítjuk.

6. Sűrűn belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett, kimagozott meggyszemeket, és a gesztenyekrémet elsimítjuk a tetején.

7. A tortabevonót a recept szerint felolvasztjuk, a tetejére simítjuk, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Meggyes gesztenyetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttorta zöldcitromos
Sajttorta zöldcitromos

Egy mozsárban vagy egyéb alkalmas edényben összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a puha vajjal. 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar négerkocka torta
négerkocka torta

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Sacher torta
Sacher torta

180 fokra melegítjük a sütőt. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Elkeverjük a lisztet, a keményítőt, az őrölt mandulát, a sütőport és a sót. Nagyobb méretű tálban megolvasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortába ♥ Diókrém
Tortába ♥ Diókrém

A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben a lisztet elkevertük. Pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk