2 tojás, 5 dkg rama sütőmargarin, 10 dkg cukor, 7 dkg rétesliszt
töltelék: 1 nagy üveg meggybefőtt, 40 dkg gesztenyemassza, 5 dkg rama sütőmargarin, tortabevonó csoki, rumaroma vagy rum
1. Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint.
2. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába öntjük, és aranysárgára sütjük.
3. Hagyjuk kihűlni a formában.
4. Simára keverjük az áttört gesztenye masszát a puha vajjal és a meggy levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhető legyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is.
5. A formában a tésztára simítjuk.
6. Sűrűn belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett, kimagozott meggyszemeket, és a gesztenyekrémet elsimítjuk a tetején.
7. A tortabevonót a recept szerint felolvasztjuk, a tetejére simítjuk, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Egy mozsárban vagy egyéb alkalmas edényben összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a puha vajjal. 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes180 fokra melegítjük a sütőt. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Elkeverjük a lisztet, a keményítőt, az őrölt mandulát, a sütőport és a sót. Nagyobb méretű tálban megolvasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben a lisztet elkevertük. Pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz