kb. 1 kg liszthez elegendő mennyiség: 4 g szerecsendió (kb. 1,5 dió - egy 10 g-os zacskóban általában 3-4 db van), 2 tucat zöld kardamom magjai (hüvely nélkül kb. 2 g), 4 tucat szegfűszeg (kb. 3 g), 10 nagyobb szegfűbors, 5-6 szem csillagánizsmag, 15-16 g őrölt fahéj, 2 g őrölt gyömbér
1. A darabos/szemes hozzávalókat egy kávédarálóba teszem. Ezek: a szerecsendió néhány nagyobb darabra törve, a kardamom (hüvely nélkül, csak a magok), a szegfűszeg, a szegfűbors (aki a csípősebb ízeket kedveli, kipróbálhatja más borsokkal is, néhány recept pl. a fehér borsot ajánlja), valamint a csillagánizs magjai (ehelyett aki hozzájut, használhat rendes ánizst is, de én sajnos nálunk ezidáig nem találkoztam vele).
2. 1-2 perc alatt alaposan megőrlöm, majd hozzákeverem a többi fűszert is.
3. Zárt üvegben tartom felhasználásig.
1. A zöldségeket alapos tisztítás, mosás után húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. 2. Összekeverjük a sóval, és azonnal az üvegekbe rakjuk. 3. Celofánnal lekötjük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szemes hozzávalókat mozsárban vagy őrlőgépben porrá aprítom, fűszeres üvegbe töltöm. Előre elkészíthető, így a karácsonyi sütés idején gyorsan hozzáférhetünk. Tehetünk még hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egészet apritógéppel összekeverem
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű