500 g makaróni tészta, 3 kis konzerv sűrített paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, só, cukor, morzsolt majoránna
1. Tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szósz.
2. Először daráljuk le a párizsit, majd öntsük a sűrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés vizet úgy, hogy közben a konzerves dobozokat kiöblítjük.
3. Kezdjük el melegíteni és lassan keverjük hozzá a darált párizsit és a sót.
4. Mikor már forrni kezd tegyük hozzá a tejfölt, az őrölt majoránnát és a cukrot ízlés szerint.
5. Pár percig hagyjuk a tűzön, majd takarjuk le fedővel és várjunk kb. 10 percet.
6. A lecsurgatott tésztával összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű1. A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk és lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. 2. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTedd fel a tésztát főni. Figyelj arra, hogy ne főzd túl, és amikor leszűröd, tegyél félre egy keveset a főzővizéből. (Ez egy olasz trükk a még ízesebb, még sűrűbb szószokhoz – lásd...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Hozzáadjuk a sajt felét is. Az ola...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű