32 dkg makaróni, 6 dkg vaj, 10 dkg gomba, 15 dkg sonka, 5 ek ketchup, 10 dkg reszelt sajt, bors, 3 csipet cukor, hagymasó, só
1. A vajban lepirítjuk a metéltre vágott gombát, majd beletesszük a sonkát, a cukrot, a hagymasót, a borsot, a ketchupot és összeforraljuk.
2. A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és a raguval összekeverjük.
3. Átforrósítva tálaljuk és sajttal megszórjuk a tetejét.
Ahogy én készítem, sajnos pontos mértéket nem tudok, de kb. 5 szem nagyobb (lb- 0,5 kg) krumplit megfőzök héjában, megtisztítom, hagyom kihülni. Összegyúrom annyi liszttel és 1 evő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krumplit sós vízben megfőzöm majd leszűröm és összetöröm hagyom kihűlni mikor kihűlt hozzáadom a többi anyagot és kisadagokat nyeles deszkára simítom é késsel kiszaggatom forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Elkészítjük a sajtmártást. A tojást és a lisztet habverővel összekeverjük, fölengedjük a tejjel, beledobjuk a vajat, és tűz fölött habverővel állandóan kevergetve sűrűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. A csirkét felkockázzuk, olívaolajon fehéredésig pirítjuk. Közben a tészta vizét feltesszük forrni. Ha kifehéredett a csirke, ráöntjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű