350 g liszt, 2 tojás, 40 g olaj, só
1. A főzővizet megsózzuk és felforraljuk.
2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
3. A galuskát nem szabad kidolgozni, mert kemény, rágós lesz.
4. Az összekevert masszát deszkára, tesszük, és a forrásban levő vízbe szaggatjuk.
5. Addig főzzük, amíg a galuska feljön a víz tetejére, leszűrjük, lecsepegtetjük, és olvasztott olajban felforrósítjuk, ha szükséges, utána sózzuk.
Héjastól megmossuk a krumplikat, befűszerezzük, vékonyra szeleteljük, és a baconra pakoljuk úgy hogy fedjék egymást. Lazán feltekerjük és muffin formába rakjuk, 160°-on 30 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: -6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez -2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek -1 nagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA rizst szűrőben mossuk át bő vízzel, amíg a víz átlátszó nem lesz. Egy edénybe tegyünk fel egy kis olajat, amikor már meleg de még nem füstöl öntsük rá a rizst és forgassuk át,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Kb. 10 percet állni hagyjuk, majd enyhén kicsavarjuk, elkeverjük a tojással és 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű