25 dkg krumpli, 1 tojás, kb. 15 dkg finom liszt, só, cukor, zsemlemorzsa, vaj
1. A krumplit megmostam, hámoztam, kockákra vágtam, majd enyhén sós vízben megfőztem. Nem túl puhára, hogy ne legyen lágy a tészta.
2. Leszűrtem, megvártam, míg kigőzöl, de nem hűl ki, krumplinyomóval alaposan szétnyomkodtam.
3. Miután kihűlt, adtam hozzá egy tojást és annyi lisztet, amennyivel jól kezelhető tésztát kaptam. Ez nagyjából 15 dkg-t jelent, de pontosan nem lehet megmondani, érezni kell.
4. Alaposan összedolgoztam.
5. Néhány darabra vágtam, majd minden darabból "kígyókat" formáztam, és egy cm-s darabokat vágtam belőlük.
6. Közben felforraltam a főző vizet, ill. egy serpenyőben felolvasztottam a vajat (nagyjából 5 dkg-t).
7. A felolvasztott vajon megpirítottam a zsemlemorzsát.
8. A vízben megfőztem a nudlit, azaz több részletben beleraktam a fővő vízbe, és vártam, hogy feljöjjön a tetejére.
9. Mikor ez megtörtént, tésztaszűrővel kiszedtem, hagytam lecsepegni, majd beleforgattam a pirított zsemlemorzsába.
10. Végül kristálycukrot szórtam rá, és újra megforgattam
A spagettit szép hosszú szálakban nagy fazék forrásban lévő vízbe teszszük, és félig megfőzzük. (Akkor van félig készen, ha egy szálat kettévágva, a közepén fehér csíkot látunk.) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a tésztát kell megfőznünk enyhén sós vízben. Amíg fő a tésztánk, addig kezdjük el lepirítani a felkockázott szalonnát, hogy azzal is időt spóroljunk meg. A szalonnáb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Keverőtálban összekeverjük a lisztet és a juhtúrót, hozzáadunk egy csipet sót, két tojássárgáját, és tésztát gyúrun belőle. Közepesen kemény, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKockákra vágjuk a zöldségeket és puhára pároljuk, majd vajon megpirítjuk őket. Közben a tésztát kifőzzük sós, olajos vízben. A zöldségeket sózzuk, és rászórunk min 1 teáska...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű