menu

Családireceptkönyv.hu

Nyár illata savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paprika, 1 kg káposzta, 1/2 kg uborka, 1/2 kg hagyma, 1 mokkáskanál szalicil, 1 mokkáskanál borkén por, 20 dkg cukor, 1,5 dl 20% ecet, 6 dkg só

Elkészítés:


1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni.

2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára.

3. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.

4. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni.

5. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem.

6. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.

Nyár illata savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Céklás lilahagymalekvár
Céklás lilahagymalekvár

A céklát jó alaposan megmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük kb. 20 perc alatt. Miután kihűlt, megpucoljuk, és gyufaszálnyira vágjuk (le is lehet reszelni a nagy lyukú reszelőn)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sós uborka
Sós uborka

1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell. 2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan össze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. Az uborkákat az üvegbe tesszük, majd beletesszük a hozzávalókat. 2. A vizet forrón öntjük az uborkára, majd 4 napig a napon érleljük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk