1 kg paprika, 1 kg káposzta, 1/2 kg uborka, 1/2 kg hagyma, 1 mokkáskanál szalicil, 1 mokkáskanál borkén por, 20 dkg cukor, 1,5 dl 20% ecet, 6 dkg só
1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni.
2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára.
3. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.
4. Ráöntöm a sót és a cukrot, átforgatom. Állni hagyom kb. 1/2-1 órát, időnként átforgatva. Minél puhábbat szeretnénk, annál tovább hagyjuk állni.
5. Az ecetbe keverem a borként és a szalicilt, ráöntöm a zöldekre. Ismét keverem.
6. Kigőzölt, lehűtött üvegekbe töltöm. Fóliával csavarom rá a tetejét.
A céklát jó alaposan megmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük kb. 20 perc alatt. Miután kihűlt, megpucoljuk, és gyufaszálnyira vágjuk (le is lehet reszelni a nagy lyukú reszelőn)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy ötliteres uborkás üveghez kb. 2,5 kg ujjnyi hosszú, közepes vastagságú uborka kell. 2. Az uborkát megmossuk, bő vízzel leforrázzuk, majd miután a vizet leöntöttük róla, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan össze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az uborkákat az üvegbe tesszük, majd beletesszük a hozzávalókat. 2. A vizet forrón öntjük az uborkára, majd 4 napig a napon érleljük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű