menu

Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem nyersen - OK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg apró eper, 1,3 kg kristálycukor, 1 mk citromsav, 1 mk nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az epret langyos vízben áztatjuk néhány percig, hogy a szennyeződés mind lejöjjön róla, majd a vizet többször is váltjuk alatta. Lecsöpögtetjük, és a csumáját kiszedjük.

2. Turmixgépben a cukorral együtt péppé zúzzuk, és műanyag- vagy porcelántálba öntjük. Addig hagyjuk állni, amíg a cukor felolvad benne.

3. Ezután belekeverjük a nátrium-benzoikumot és a citromsavat.

4. Nagyon tiszta, kiforrázott, lehetőleg apró üvegekbe töltjük. Szorosan, légmentesen lekötjük.

Eperdzsem nyersen - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Görögdinnyehéjből dzsem
Görögdinnyehéjből dzsem

3 kg zöld rész levágása után 1-2 mm piros résszel héj...1 kg kr.cukor...összekavarva alaposan cukor elolvad...1 éjszaka áll...feltenni főzni...bele... 2 db citrom reszelt héj és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodza virág lekvár
Bodza virág lekvár

Bodza virágokat leszedjük a vastag szárakról, minél kevesebb zöld maradjon rajta. Hozzáadjuk a mosott felkarikázott citromot, 1,2l vizet és egy napig állni hagyjuk. A citromok levé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
NARANCS
NARANCS

A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár. Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg c...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cukkinilekvár citromosan
Cukkinilekvár citromosan

Az 1 kg cukkinihúst apró kockákra vágva 1 dl víz 50 dkg kristálycukor 2 citrom, 1 csomag Dzsemfix Extra 2:1 /cukortakarékos, melynél a gyümölcs mennyisége kb. kétszerese a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk