2 kg húsos orjacsont, só, 5 szem fekete bors, 1 db babér, 2 szál petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 szál sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pirospaprika, 1 paradicsom, 1 kisebb karalábé, 1 vöröshagyma héjával együtt, 2 gerezd fokhagyma
1. Egy nagy fazékban feltesszük a megmosott húsos csontokat a főzőlapra, hideg vízzel felöntjük, és felforraljuk.
2. A habzásnál letisztítjuk a szennyeződést, majd beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük.
3. Lassú tűzön 3 órát főzzük.
4. Ezután leszűrjük, és a zöldségeket és a leszedett húst külön tálba kínáljuk kifőzött tésztával.
1. Kevés olajon elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát, pár perc múlva hozzárakjuk a darált marhahúst, megborsozzuk, készre sütjük. 2. Egy másik edényben a vajon megpirítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízbe tesszük, puhulásig főzzük. Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat összekeverjük,szép simára dolgozzuk. Amikor a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, a répát, zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, megmossuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, a fűszerekkel ízesítjük, a zöldségeket rádobjuk, átfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját. Ezt követően fűszerezzük a hagymával, a fokhagymával, a szemes borssal és a sóval. Las...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyű