4 tojás sárgája + kivert habja, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 ek víz, 10 g sütőpor, 1 őszibarack befőtt, 1 vaníliás pudingpor, 4 dl őszibaracklé (a befőtt leve ha nem elég, hozza adunk vizet), 3 ek cukor
1. A megszokott módon először a tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet. és végül a tojás habját, meg a lisztet a sütőporral.
2. Mikor kicsit kihűl, megkenem őszibarack lekvárral, és rárakom az őszibarackot.
3. Megfőzzük az őszibarack levét a vaníliás pudingporral, és még forrón ráöntjük az őszibarackra.
4. Kicsit kihűlt, és be a hűtőbe.
5. Tetejére: 1 tejszín + vaníliás cukor, reszelt csoki vagy apró cukorkák a díszítéshez.
A sütőt előmelegítjük, a 22 cm átmérőjű sütőforma alját kivajazzuk. Elkészítés: Tészta: A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a tésztához való többi hozzávalót hozzáadjuk, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180C-ra előmelegítjük a sütőt. A túrót villával összetörjük, majd a gyümölcs kivételével, az összes hozzávalóval összekeverjük. A masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, elt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése 2. Tészta készítése rövid keverőmunkával 3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür die Waldviertler Mohntorte zunächst Butter, Zucker, Vanillezucker und Dotter schaumig rühren. Den gemahlenen Mohn, geriebene Nüsse, Rum und Zimt untermengen. Das Eiklar steif s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű