12,5 dkg sütőmargarin, 12 db tojás, 1 cs sütőpor, 2 cs vaníliás cukor, 50 dkg kristálycukor, 50 dkg liszt, 1 dl pálinka, meggy, mazsola, csoki ízlés szerint
1. A margarint a tojássárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a pálinkával habosra keverjük, majd beletesszük a lisztet.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a masszához adjuk.
3. Két formát kizsírozzuk, kilisztezzük.
4. A massza felét beletesszük a formákba, a másik feléhez kakaóport adunk, jól elkeverjük, és azt is beletesszük.
5. A végén tehetünk bele étcsokit, meggyet, mazsolát.
6. Megsütjük.
7. A formából kiszedve porcukorral meghintjük.
Dagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat. Kelesztőtálban 3 órát kelt Kinyújtottam, kiszaggattam. Deszkán még kelt 1 óra 30 percet. Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A vége felé hozzáadom a cukor kb. 1/3-át. A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A vörös áfonyát picit feldarabolom. A tojások sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes