40 dkg hosszúmetélt, só, őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 60 dkg darált sonka, 1 doboz kockázott konzerv paradicsom, 4 kocka KNORR fokhagymás ízbomba, 2,5 dl tejföl, 4 tojás, zsemlemorzsa
1. A hosszúmetéltet sózott forrásban lévő vízben kifőzzük, és leszűrjük.
2. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a darált sonkát.
3. 4-5 percet tovább pirítjuk, majd felöntjük a kockázott paradicsom konzervvel.
4. Ha felforrt belemorzsoljuk a fokhagymás ízbombát, és készre főzzük.
5. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat majd beleforgatjuk a főtt hosszúmetéltet.
6. Olajozott zsemlemorzsával beszórt tepsibe öntjük, és 190c-os sütőben pirosra sütjük.
7. Ha elkészült pár percet pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.
A burgonyát megfőzöm, összetöröm a felvert tojással, liszttel, sóval és közepesen kemény tésztát készítek. Rövid ideig állni hagyom, kinyújtom és megtöltöm. Forrásban lévő vízben k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKeverjük el az élesztőt a langyos vízben 1 kanál liszttel és 1 kanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet, sót, olajat keverjük el a felfutott élesztővel. Jól összegyúrni a tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFőzd meg héjában a krumplit, erre 30 percet számolj. Fontos, hogy minél lisztesebb, főzni való kurmplit használj, mert különben nem fog sikerülni a tészta, vagy nem lesz könnyű.Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrd össze, még jobb, ha kenyérsütőgép üstjében dagasztó programmal összedagasztjuk. Kevés master mixxel megszórt szilikon lapon gyúrd át a tésztát. Oszd 6 egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes