50 dkg spagetti, 15 dkg húsos, füstölt szalonna, 1,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt parmezán sajt, olaj, só, bors
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
2. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát.
3. Felöntjük a tejszínnel, borsozzuk és belekeverjük a reszelt parmezán sajt felét.
4. A lecsöpögtetett tésztát a szalonnás-tejszínes mártásra szedjük és összemelegítjük.
5. A maradék reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.
Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, kifőzöm benne a tésztát, majd hozzá-keverem a vaj felét. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek, a tojássárgáját a kétféle cukorral, a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz