1,5 kg lilakáposzta, 1 db közepes fej hagyma, köménymag, só, cukor, 3 darab közepes alma, pici ecet és vörös bor
1, A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk.
2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk.
3. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, a köménymagot, és a káposztát és ízlés szerint durvára reszelt almát.
4. Elkeverjük, ecettel meglocsoljuk, többször megkeverjük, és közben bort öntünk hozzá.
5. Lefedve puhára pároljuk.
A krumplit mosd meg, meghámozni nem szükséges. A végeit kicsit vágd le, majd hosszában, középen szúrj bele grill- vagy hurkapálcát. Éles késsel vágd be a krumplit ferdén, azaz spir...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy forró serpenyőbe dobjátok bele az összezúzott fokhagymát és a 1-1,5 cm-es szeletekre vágott cukkinit, majd kevés olívaolajon kezdjétek el közepes hőmérsékleten párolni-pirítani...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: Könnyű