újburgonya, zsír, petrezselyem, só
1. Válogasd ki az e célra megfelelő példányokat: a lényeg az, hogy egy-egy alkalommal csak azonos nagyságú burgonyákat használj, s legfeljebb akkorákat, amelyeket még nem kell darabolni.
2. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját.
3. Tágas (vastag aljú) edényben hevíts zsírt, tedd rá a krumplit, szórd meg bőven durvára vágott petrezselyemmel, s lassú tűzön, fedő alatt, rendszeresen átforgatva pirítsd/párold.
4. A végén sózd, s azonnal tálald.
A krumplit legyaluljuk, mintha picit vastagabb chipset készítenénk. A burgonya szeleteket leöntjük az olajjal, megszórjuk a fokhagymaporral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKáposztát legyalulni, sózni. Olajat melegíteni, bele a hagyma és a cukor fele. Karamellizálni. Rátenni a káposztát, ecetet, cukrot. Fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük. Közben vék...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA zöldségeket megmostam,végeiket levágtam és feldaraboltam. Egy serpenyőben kókuszolajon elkezdtem megpárolni, fűszereztem, lefedtem és hagytam puhulni.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA céklákat nagy lyukú reszelőn, a tormadarabot kis lyukún lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű