burgonya, olaj v zsír, petrezselyem, só
1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra.
2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomra vágott petrezselyemmel is).
3. Nagyobb mennyiséget több adagban piríts, mert fontos, hogy a krumplinak a forgatáshoz legyen mozgástere.
4. A petrezselyem helyett kaphat tört fokhagymát is.
A kemény végétől megtisztított zöld spárgát apró darabokra vágjuk (zöldborsó nagyságúra) A karfiolt az aprítóval rizsszerűvé daráljuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjana...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű