menu

Családireceptkönyv.hu

Pirított burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


burgonya, olaj v zsír, petrezselyem, só

Elkészítés:


1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra.

2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomra vágott petrezselyemmel is).

3. Nagyobb mennyiséget több adagban piríts, mert fontos, hogy a krumplinak a forgatáshoz legyen mozgástere.

4. A petrezselyem helyett kaphat tört fokhagymát is.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Fokhagymás-citromos ceruzabab
Fokhagymás-citromos ceruzabab

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A láboskádat töltsd fel kétharmadig vízzel, dobj bele egy kiskanál sót, majd tedd fel a tűzre forrni. Amíg méltóztatik eljutni a bugyborékolásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuszkusz
Kuszkusz

A kuszkusz elkészítéséhez csak forró vízzel kell a száraz tésztaszemeket felönteni. Mivel manapság a boltokban előgőzölt állapotban árulják (ez valami olyasmi, mint amit pl. a gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muffintálcás sültkrumpli
Muffintálcás sültkrumpli

Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon mand...

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tört sült krumpli
Tört sült krumpli

A tört sült krumplit elkészíthetjük nagy szemű burgonyával, vagy apró szemű újkrumplival. Nagyobb burgonyák esetében érdemes a krumplit félig előfőzni – lehetőleg héjjal együtt. L...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk