burgonya, só, olaj
1. A pirított burgonya omlós és ropogós lesz, ha meghámozzuk, felvágjuk, és utána hideg vízben 20 percig áztatjuk.
2. Áztatás után szárazra töröljük, és forró olajba tesszük.
3. Amint a burgonya megpuhul és üveges lesz, szűrőkanállal kivesszük az olajból, és hűlni hagyjuk.
4. Közvetlenül tálalás előtt újra nagyon forróra hevített olajba tesszük, és megpirítjuk.
5. Csak az elkészített burgonyát sózzuk meg.
Krumplit hámoz, kockáz, lobogó sós vízben megfőz Leszűr, szétnyomkod, hozzá 10 dkg vaj + 1 dl tej, v tejszín. Serpenyőben 5 dkg vajat halványbarnára hevít, rá a hámozott, apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát és az almát meghámozzuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük (esetleg gyufaszál vastagra vágjuk) és egy nagyobb tálba tesszük. Elkészítjük a tartármártást. A tejfölt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A karfiolt tisztítsuk meg és törjük kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a meghámozott fokhagymával együtt tegyük bele alufóliába és így süssük meg 180 fokos sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű