menu

Családireceptkönyv.hu

Pirított burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


burgonya, só, olaj

Elkészítés:


1. A pirított burgonya omlós és ropogós lesz, ha meghámozzuk, felvágjuk, és utána hideg vízben 20 percig áztatjuk.

2. Áztatás után szárazra töröljük, és forró olajba tesszük.

3. Amint a burgonya megpuhul és üveges lesz, szűrőkanállal kivesszük az olajból, és hűlni hagyjuk.

4. Közvetlenül tálalás előtt újra nagyon forróra hevített olajba tesszük, és megpirítjuk.

5. Csak az elkészített burgonyát sózzuk meg.

Pirított burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Mézes-körtés krumplipüré
Mézes-körtés krumplipüré

Krumplit hámoz, kockáz, lobogó sós vízben megfőz Leszűr, szétnyomkod, hozzá 10 dkg vaj + 1 dl tej, v tejszín. Serpenyőben 5 dkg vajat halványbarnára hevít, rá a hámozott, apró ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás céklasaláta
Almás céklasaláta

A céklát és az almát meghámozzuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük (esetleg gyufaszál vastagra vágjuk) és egy nagyobb tálba tesszük. Elkészítjük a tartármártást. A tejfölt, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrokett
Sajtkrokett

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Fokhagymás-sajtos karfiolpüré
Fokhagymás-sajtos karfiolpüré

Elkészítés A karfiolt tisztítsuk meg és törjük kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a meghámozott fokhagymával együtt tegyük bele alufóliába és így süssük meg 180 fokos sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk