menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza kemencében sütve


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 g friss élesztő, 1 csipet cukor, 1 kg finomliszt (Bl55), 2 tk só, 14 ek olívaolaj

pizzaszósz: 200 g sűrített paradicsom (konzerv), 3 gerezd fokhagyma, 5 ek olívaolaj, 1 tk szárított bazsalikom, 1 tk szárított kakukkfű, só, bors

feltét: 15 dkg jó minőségű sonka, 30 dkg mozzarella, 20 dkg csiperke- vagy rókagomba, 1 db paradicsom, oregánó

Elkészítés:


1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).

2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz és az olívaolaj hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc) bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, nem kemény.

3. 1-1,5 óráig meleg helyen kelesztjük.

4. Elkészítjük a pizzaszószt. Olívaolajon az apróra vágott fokhagymát rövid ideig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (ha sűrű, vízzel hígítjuk).

5. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot. 5-6 percig főzzük, majd a végén hozzáadjuk a bazsalikomot.

6. Amikor a tészta megkelt összegyúrjuk, majd négyfelé vágjuk.

7. A tésztadarabokat vékonyra (kb. 0,5 cm) nyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal (szélétől kb. 2cm-t el kell hagyni, mert megég), majd rárakjuk a feltétet.

8. Fűszerezzük, és reszelt sajttal borítjuk.

Pizza kemencében sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Virslis pizza
Virslis pizza

A virslit vékony karikákra vágjuk. A sugót a tésztára terítjük, a virslit rászórjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gabriella
PIZZA
PIZZA

Keverőgépbe tesszük az összes alapanyagot. Nem szükséges az élesztőt felfuttatni Jól összegyúrjuk Kelesztjük kb 1 órát ketté vesszük a tésztát Kézzel nyújtjuk, húzogatjuk Fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Burgonyás pizzatészta
Burgonyás pizzatészta

A burgonyát megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. A főzővizet külön pohárba öntöm, belőle 1 dl-be cukrot teszek, felfuttatom benne az élesztőt. A tészta hozzávalóiból a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töki pompos
Töki pompos

1. Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. 2. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. 3. Ha már puha a krumpli és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk