500 g liszt, 100 g trappista sajt, 30 g friss élesztő, 100 ml tej, 1 kk kristálycukor, 150 ml tejföl, 100 g margarin, 2 tojás, 1 ek só
tetejére: pizzakrém, pizza fűszerkeverék, vagy házi ketchup, 150 g trappista sajt
1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.
2. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót, margarint, tejfölt, felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojás sárgáját.
3. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig.
4. A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig.
5. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1,5-2 cm vastagra és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki pogácsákat.
6. Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak.
7. A sütőt kapcsoljuk 190 ºC-ra.
8. A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchup-al, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.
9. Tegyük a sütőbe, 190 ºC-on süssük 20-25 percig.
A tojásokat kikeverjük a zsírral és a vízzel, majd belekeverjük a liszteket és a sót. Kevés kókuszzsíron kisütjük, 1-2 perc kell oldalanként, nem ragad le, könnyen feljön. Ebből a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelmelegített tejben felfuttatjuk az élesztőt az 15/20 perc. Majd hozzávalókat összegyúrjuk, hajdúk kelni a tésztát 45-60 percig. Majd ketté választjuk a tésztát. kigyújtjuk és...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1. Turmixgéppel összeturmixolunk 1 doboz hámozott paradicsomkonzervet, 2 teáskanál szárított oregánót, 2 evőkanál olívaolajat, 2 nagyobb átnyomott fokhagymagerezdet és egy csipet f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBedagasztom a tésztát, és megkelesztem. Ekkor kivettem, kettéosztottam a tésztát, és két szép nagy kört nyújtottam belőlük. A paradicsomszószt összekevertem az apróra vágott bazs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes