1 kiló liszt, 2 lapos ek só, 1 evőkanál szárított oregano, frissen őrölt fekete bors, 2 cs szárított élesztő, 2 tk cukor, 6 deci langyos víz, 6 ek oliva olaj
1. A langyos lisztet beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot.
2. Beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot.
3. Langyos vízzel simára keverem és hozzáteszem az olivaolajat is.
4. Kézi robotgéppel lassú fokozaton elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet.
5. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizza tésztát.
6. Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki, és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.
7. Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre.
8. A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizza mártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad.
9. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.
A gomba tönkjét kiszedem, a gomba belsejébe pizzaszószt és oregánót teszek, majd mehet bele a mozzarella, a kolbász, bazsalikom és a chili. Tetejére újra mehet mozzarella. 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas, kicsit inkább lágyabb, mint keményebb tésztát dagasztok., duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma darabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és egészen vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben, amit később be tudunk tenni a sütőbe, felhevítjük az olívaolajat. Elrendezzük rajta a krumpliszeleteket,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűBedagasztom a tésztát, és megkelesztem. Ekkor kivettem, kettéosztottam a tésztát, és két szép nagy kört nyújtottam belőlük. A paradicsomszószt összekevertem az apróra vágott bazs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes