menu

Családireceptkönyv.hu

Quiche Lorraine


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 1 tojás, 1 csipet só, 2 ek hideg víz

töltelék: 1 csomag szeletelt bacon, 3 dl tejszín, 1 egész tojás, 3 tojás sárga, só, bors

Elkészítés:


1. A lisztet a kockákra vágott vajjal robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet.

2. Ha a gép összedagasztotta, fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. A szalonnát csíkokra vágjuk, és egy kevés vajon csak annyira sütjük ki, hogy a zsír nagy része kiolvadjon belőle, de még ne legyen ropogós.

4. A tejszínt összekeverjük a tojással és a tojás sárgákkal, sózzuk, borsozzuk.

5. A tésztát kivajazott kerek formába nyújtjuk (26-28 cm), villával megszurkáljuk és rászórjuk a szalonnát.

6. Ráöntjük a tejszínes keveréket és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

7. Ekkor a sütőt 180 fokra levesszük, és a lepényt még addig sütjük, hogy a teteje kellemesen piros legyen (10-15 perc).

8. Hagyjuk kicsit hűlni fogyasztás előtt.

Quiche Lorraine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Calzone
Calzone

A hozzávalókból rugalmas, kicsit inkább lágyabb, mint keményebb tésztát dagasztok., duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma darabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Calzone
Calzone

Bedagaszt 30 perc pihentetés kinyújt,feltèt,fèlbehajt,szèlèt felcsavar Sütés előmelegített sütőben alsó-felső 250c 14-16 perc 250c

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Pizzás csavart
Pizzás csavart

A leveles tésztát kinyújtjuk. Megkenjük az egészet pizzakrémmel, majd fűszerezzük. Az egyik felére sajtot reszelünk, majd ráhajtjuk a pizzás részt. Vékony csíkokra vágjuk, megcsava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nelli
Töltött háromszögek
Töltött háromszögek

1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk