50 dkg kukorica (konzerv, mirelit), 10 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 3 ek tejföl, 6 ek főzőtejszín, só, bors, olaj
1. A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, ha mirelit kukoricából készítjük akkor felmelegítjük, majd kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk.
2. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és fűszerezzük, a háromnegyedét összekeverjük a kukoricával, a maradékot eloszlatjuk a tetején.
3. 15 percen át sütjük 160 fokon és már tálalhatjuk is.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, ne főzzük szét. A lilahagymát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd a többi hozzávalóval egy ecetes öntetet készítünk. A megfőtt, meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi. 2. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára. 3. Amikor jó, szűrd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hámozatlan krumplit enyhén sós vízbe tegyük fel főzni (olyan krumplit válaszunk, ami nem fő szét). Kb. 30 perc alatt elkészül, utána csorgassunk rá hideg vizet pár percig, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű