1/2 kg fodros metélt, kb. 60-70 dkg darálthús, 10-15 dkg sajt, 1 nagy pohár tejföl, 1 tojás
1. A darált húst elkészítem pörköltnek, közben kifőzöm a tésztát, majd összekeverem őket, és tepsibe öntöm.
2. A tetejét megszórom reszelt sajttal, majd a pohár tejfölt elkeverem a tojással, és ráöntöm a tetejére, majd addig sütöm, míg kezd pirulni a teteje.
A receptben megadott mennyiség kb. 25×35 cm-es tepsihez elegendő. Ebből 8 fő számára készíthetsz nagyon finom bolognai lasagnét. Készítsd el a bolognai szószt. Ennek a főzése ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (besame...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1) A nyers cukkinit alaposan mossuk meg, vágjuk le a kemény végét, majd csíkozzuk fel, amilyen keskeny csíkokra csak tudjuk. Ez lesz a "spagetti tésztánk". Minél vékonyabb, annál j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPihentetni 2 órát - a 3 dl szénsavas ásványvízet ezután adjuk hozzá!, kevés olajon kisütni
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes