2 kg ribizli, 1 dkg citromsó, 1 dkg szalicil, 2 l víz, 4 kg cukor
1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük.
2. A ribizlit leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk.
3. Rátöltünk 3 l hideg vizet és 24 órára hűvös helyre tesszük.
4. Másnap gézen, nyomkodás nélkül lecsepegtetjük a levet, hozzáadunk 4 kg cukrot és újabb 48 órára hűvös helyre tesszük, közben sokszor felkavarjuk.
5. Amikor a cukor felolvadt, üvegekbe töltjük és dugaszoljuk. 7 liter finom szörp lesz ebből az adagból, amely felbontva sem romlik meg, évekig eláll és tökéletesen megőrzi a friss gyümölcs aromáját.
Mossuk meg az avokádót, és hosszában vágjuk ketté.Távolítsuk el a magot. Kaparjuk ki az avokádó húsát, és a többi összetevővel együtt tegyük egy turmixtálba, és botmixerrel fél pe...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk!) A gyömbért és a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd a cukrot egy edénybe, és folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni (először közepes lángon, és amikor elkezd olvadni, csavard kisebbre). Várd meg, míg a cukor teljesen felol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű