menu

Családireceptkönyv.hu

Rostos ivólé


Írta:

Adag: 10 l
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


készíthető bármilyen gyümölcsből (alma, szilva, birsalma, körte, őszibarack, stb.)

Elkészítés:


1. 3 kg feldarabolt gyümölcshöz hozzáadunk 1 kg cukrot, 1 evőkanál citromsavat és 1 liter vizet.

2. Ezt turmixgéppel pürésítjük, majd felforraljuk.

3. Ha jól megrotyogtattuk, hozzáadunk 7 liter vizet és ezt is felforraljuk.

4. Attól függően, hogy szeretnénk-e még dunsztolással bajlódni, vagy sem, rakunk hozzá 1 kávéskanál Na-benzoátot.

5. Ha rakunk hozzá tartósítószert, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy forrón üvegekbe töltjük és esetleg száraz dunsztba helyezzük.

Rostos ivólé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyári ágyas szilvapálinka
Nyári ágyas szilvapálinka

A szilvát alaposan megmossuk, a szárát eltávolítjuk, vékony tűvel néhány helyen megszurkáljuk. Tisztára mosott öblösebb edénybe vagy széles szájú üvegbe tesszük a szilvaszemeket, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Sültalma krémlikőr
Sültalma krémlikőr

5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az alm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Életerő koktél
Életerő koktél

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes bodzalikőr
Mézes bodzalikőr

A bodzavirágocskákat levágjuk a fejekről, a vékonyka zöld szárak maradhatnak, de a vastagoktól szabaduljunk meg. 25 dkg mézzel nagy, jól zárható befőttesüvegbe rétegezzük a virágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk