készíthető bármilyen gyümölcsből (alma, szilva, birsalma, körte, őszibarack, stb.)
1. 3 kg feldarabolt gyümölcshöz hozzáadunk 1 kg cukrot, 1 evőkanál citromsavat és 1 liter vizet.
2. Ezt turmixgéppel pürésítjük, majd felforraljuk.
3. Ha jól megrotyogtattuk, hozzáadunk 7 liter vizet és ezt is felforraljuk.
4. Attól függően, hogy szeretnénk-e még dunsztolással bajlódni, vagy sem, rakunk hozzá 1 kávéskanál Na-benzoátot.
5. Ha rakunk hozzá tartósítószert, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy forrón üvegekbe töltjük és esetleg száraz dunsztba helyezzük.
A szilvát alaposan megmossuk, a szárát eltávolítjuk, vékony tűvel néhány helyen megszurkáljuk. Tisztára mosott öblösebb edénybe vagy széles szájú üvegbe tesszük a szilvaszemeket, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bodzavirágocskákat levágjuk a fejekről, a vékonyka zöld szárak maradhatnak, de a vastagoktól szabaduljunk meg. 25 dkg mézzel nagy, jól zárható befőttesüvegbe rétegezzük a virágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű