30 dkg makaróni, 5 db tojás, 2 dl tejföl, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, kb. 1 dl tej, 2 dkg vaj, 10 dkg füstölt kolbász, étolaj, só, 20 dkg sajt, szerecsendió
1. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük.
2. A tojások sárgáját a 2 dl tejföllel, 15 dkg reszelt sajttal, csipet sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, kevés tejjel összekeverjük.
3. A kolbászt apró kockára vágva hozzákeverjük a főtt, kis olajjal átforgatott, kissé kihűlt makarónihoz, majd belekeverjük a tojások felvert habját és az ízesített, tejfölös tojás sárgák felét.
4. Kivajazott formába öntjük a tésztát, és a maradék tejfölös tojás sárgát a tetejére öntjük. 140 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
5. Ha kisült, forrón a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot.
A kiflit felkarikázom. Egy kis edényben langyosítok tejet, adok hozzá citromhéjat és 1 csomag vaníliás cukrot. A kiflikarikákat belemártom a tejbe, és sorban lerakom az előre kivaj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA penne tésztát sós vízben kifőzzük, majd egy kissé kiolajozott hőálló tálba tesszük, ha lecsöpögött. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és pici olajon megdinszteljük, a fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát forrásban lévő vízben készrefőzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepesa tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtör...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű