1 kg gyümölcs (csak ki magvazva), 1 kg cukor 0,5 l víz, 1 kk citromsav
1. A gyümölcsöt felfőzöm a vízzel, egy szűrőn átszűröm, hogy ne legyen eres, vagy konyharuhába tekerve kinyomkodom.
2. Hozzákeverem a citromsavat, felfőzöm ismét minimum 3 percig.
Tegnap már igen későre járt az idő és igazából nem is tudtuk elképzelni, hogy kb. 2.5 kg finom érett málnából miképpen készítsünk aránylag gyorsan szörpöt. Van ám választék a recep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a bodzavirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. A virágokat nem kell megmosni, különben sok ízanyagot veszítünk el vele. Dobjuk bele a vék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és a cukrot összeforraljuk Hozzáadjuk a gyömbért, a lime reszelt héját és a gyomorkeserűt. Még 1 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni és leszűrjük. Hozzákeverjük a pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért meghámozzuk , lereszeljük és 1 szélesebb szájú üvegbe rakjuk , beleszórjuk az egész fahéjt és beleöntjük a mézet. Ráöntjük a pálinkát és ledugaszoljuk. Fejre állítva kic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű