menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka, 2,5 l víz, 2 dl ecet (20%-os), 5 ek cukor, 3 ek só, 1 tk bórkén, friss kapor ízlés szerint, 12 szem bors (üvegenként ), 1 db babérlevél, 1 kk mustármag, koriander ízlés szerint

Elkészítés:


1. A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket.

2. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket.

3. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (praktikus állítva elhelyezni őket) az uborkákat.

4. A kapor igazi klasszikus ízt ad neki ezért ne sajnáljuk.

5. A levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakán át pihentetjük konyharuhával letakarva.

6. Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.

Savanyú uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ecetes fokhagyma tartósítószer nélkül – savanyú fokh
Ecetes fokhagyma tartósítószer nélkül – savanyú fokh

Ecetes fokhagyma elkészítése: Mivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprika, uborka
Paprika, uborka

5 literes üveghez. Hideg lé készités.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Savanyú káposzta
Savanyú káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Savanyú cukkini
Savanyú cukkini

A cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymakarikákat be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk