2 kg uborka, 2,5 l víz, 2 dl ecet (20%-os), 5 ek cukor, 3 ek só, 1 tk bórkén, friss kapor ízlés szerint, 12 szem bors (üvegenként ), 1 db babérlevél, 1 kk mustármag, koriander ízlés szerint
1. A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket.
2. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket.
3. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (praktikus állítva elhelyezni őket) az uborkákat.
4. A kapor igazi klasszikus ízt ad neki ezért ne sajnáljuk.
5. A levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakán át pihentetjük konyharuhával letakarva.
6. Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.
Ecetes fokhagyma elkészítése: Mivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 literes üveghez. Hideg lé készités.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymakarikákat be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű