30 dkg tészta (csavart cső), 2 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg gépsonka ((lehet füstölt sonka is), 40 g füstölt szalonna (4 szelet), 1 db póréhagyma felaprítva), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 2 ek napraforgó olaj, 20 dkg sajt (reszelt), 2 ek zsemlemorzsa
1. A tejfölt elkeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal, hagymával, 2 ek olajjal, majd belerakjuk a feldarabolt sonkát, szalonnát, és végül a felvert tojásfehérjét.
2. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a sonkás tejföllel.
3. Sütőtálat vagy tepsit kikenünk, megszórunk zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztát. Tetejére sajtot reszelünk, és pirosra sütjük.
A megtisztított fokhagymát és hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű