1 közepes fej vöröshagyma, 25 dkg bacon szalonna, 2-3 ek olívaolaj, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg spagetti, 5 dl főzőtejszín, 1-2 ek cukor, 1 ek ételízesítő, 1 tk oregano, 1 tk bazsalikom, bors, reszelt sajt
1. A bacon szalonnát apróra felkockázom, és az olajon odateszem pirítani.
2. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom.
3. Mikor már majdnem jó, ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom.
4. 5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot.
5. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós.
6. Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.
7. Közben a spagettit kifőzöm a szokásos módon.
8. Végül a tésztát és a ragut összekeverem.
9. Tálalásnál reszelt sajtot szórok a tetejére.
A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fűszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifőtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet és a tojásokat összekeverem, hozzáadom a lisztet, sót. Utána szükség szerint, ha már csomómentesre kevertem, hozzáadom a szükség szerinti tejet. Szép vékony tésztát kell ka...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaót keverőtálba tesszük, simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A palacsintákat forró serpenyőben p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű