1 kg szamóca, 1,3 kg cukor, citromsav, nátrium-benzoát
1. A szamócát a szárával együtt alaposan mossuk le, így nem lesz löttyedt idő előtt a gyümölcs. Csepegtessük le, csumázzuk ki.
2. Egy nagyobb edényben rétegesen rakjuk le a szamócát, majd a cukrot, és ezt addig folytassuk, míg a gyümölcs is és a cukor is el nem fogy.
3. Arra ügyeljünk, hogy mindig gyümölccsel kezdjük a rétegezést, és a cukorral fejezzük be.
4. Másnapig hagyjuk így állni, majd a következő egy hétben minden nap alaposan keverjük össze a cukros masszát. Akkor jó, amikor a cukor teljesen felolvadt, és a szamóca szemek összeaszalódtak.
5. Ezután szűrjük le, ízlés szerint tegyünk bele citromsavat, és literenként 2 g Nátrium-benzoátot.
6. Tiszta üvegekbe töltsük a szörpöt, jól zárjuk le, és tegyük hűvös helyre.
7. Ízlés szerint hígítható, kellemes üdítőital készíthető belőle.
A száraz alapanyagokat levesfőző gépbe tesszük, max jelzésig megtöltjük vízzel, és krémleves programon elindítjuk a gépet. Amikor lejár a program, magtej szűrővel egy üvegbe szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNyersen összedarabolom, vízzel és sóval összeturmixolom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a gyümölcsöket és a répát. A gyümölcsöket felaprítjuk, a répát lereszeljük, az egészet beletesszük turmixgépbe, és hozzáadjuk a citromot is. Felöntjük kevés szénsavme...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű